dissabte, 21 de gener del 2012

Els navegadors web

Un navegador web o explorador web, és una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d'hipertext, generalment escrits en HTML, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món.
 
 Aquesta és la definició de navegador web de la viquipedia. Actualment trobem una gran varietat de navegadors, però la competència es redueix a 5 navegadors: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari i Opera. D'aquests, els 3 primers són els navegadors més utilitzats arreu del món.

 
Per a mi, el millor d'aquests i l que utilitzo és el Mozilla Firefox. És un explorador de programari lliure i desenvolupat a partir del projecte Mozilla.
L'última de les seves versions és la 4, que incorpora novetats com el Sync, un nou sistema de gestió de pestanyes, HTML 5 i una millor seguretat i major velocitat.
Aquesta caracteristica anomenada Sync, et permet vincular les adreces d'interès i les contrasenyes guardades, per exemple, entre diferents ordinadors on hi hagis instal·lat el Firefox. Aquesta és una gran eina pels estudiants, ja que estem acostumats a utilitzar més d'un ordinador, entre els de casa i el de l'institut, i d'aquesta manera tenim totes les pàgines web que nosaltres hem volgut guardar a preferits, a qualsevol d'aquests ordinadors.
L'única de les desventatges que se li pot retreure al Mozilla Firefox, és la seva lentitud en comparació amb altres navegadors a l'hora d'iniciar-se i el gran ús de memòria que utilitza. Però tot això es veu tapat gràcies a la seva seguretat i altres característiques que el fan, sens dubte, el millor del navegadors que trobem en la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada