dimecres, 11 de gener del 2012

Saló del manga

El saló del manga de Barcelona és un dels esdeveniments més importants a Europa, per no dir que, en relació a la cultura japonesa és el més rellevant d'occident. Els disset anys que es porta realitzant-se, s'ha fet concretament a l'Hospitalet del Llobregat, molt a prop de Barcelona. Consta de tres recintes, la Farga, un lloc on es fa el concurs de karaoke i cosplay, i un auditori per a projeccions d'anime. L'any que ve, però, ja no es portarà a l'Hospitalet, sinó que per qüestions d'espai i econòmiques, la 18a edició del Saló del Manga serà a Barcelona ciutat. Serà segurament, a finals d'octubre, com cada any.

Fa uns 3 mesos, ens vam organitzar un grup de companys i companyes per anar a la 17a edició del saló. Vam començar el dia llevant-nos a les 6 del matí per agafar el tren cap a Barcelona. Ho dúiem tot: les maletes, els diners, el dinar, i també roba! Dies abans vam decidir que havíem d'anar disfressats, però no de qualsevol manera. Havíem d'anar amb un cosplay, que és una disfressa, per de temàtica manga.
En arribar a Barcelona vam anar fins a la plaça d'Espanya, o era de Catalunya? La qüestió és que vam haver d'agafar el metro per anar direcció a l'Hospitalet. Dins, ens vam trobar, al final del metro, un noi que ja anava amb el cosplay. Era increïble! Se l'havia fet en dues setmanes i portava un sistema que, en estirar una corda, se li obrien les ales. Ens vam acomiadar al baixar del metro, encara que tots anàvem en la mateixa direcció. 

Ja hi érem! Vam arribar al recinte puntuals, encara no havien obert, devien ser, al voltant de les 9. No sabíem l'hora que obrien (les 10), i just abans, tres del grup vam haver d'anar al lavabo de l'estació. Quan vam tornar els altres, pobres, ens estaven esperant just a la porta d'entrada, amb un noi dels de seguretat també esperant-nos. A punt d'entrar, estàvem molt emocionats, encara que per mi no era la primera vegada (l'any anterior ja hi havia anar, aquesta era la segona). Ja un cop dins, tot era la glòria. Ens hi sentíem com a casa i ens ho vam passar genial!



El saló del manga és com una segona casa per tots els aficionats al manga i l'anime. Per nosaltres, personalment, que estem bojos per l'animació i el dibuix nipó, això és del millor que ens pot passar.
Animo a tothom a fer un petit viatge fins a Barcelona, i a viure aquesta experiència.




Us espero a tots a la següent edició del Saló del Manga!
Sayonara!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada