divendres, 20 de gener del 2012

Smartphones

La definició exacte de Smartphone o telèfon intel·ligent, segons la viquipèdia, és la següent:
Un telèfon intel·ligent, a cops anomenat smartphone, és un ordinador de butxaca que integra les funcions de telèfon mòbil, organitzador personal i sovint altres funcions de connectivitat mòbil.
Els smartphones han obert el mercat de la telefonia mòbil d'una manera monstruosa, augmentant la competència per a la fabricació de la millor màquina: la més ràpida, la que menys bateria consumeixi i sobretot, la que millor utilitzi els recursos que el seu sistema operatiu ofereixi.
En aquest moment, els sistemes operatius per a mòbil més competitius són 4:
- RIM: és el sistema operatiu de les Blackberry
- iOs: és el sistema operatiu d'Apple. Per tant, és el que incorporen els iPhone's
- Windows phone: és l'edició del Windows per a smartphones.
- Android: és, de tots els SO ja esmentats, el més utilitzat.


Personalment, el que millor crec que és Android. És un sistema operatiu de Google (qui va comprar el desenvolupador principal, Android Inc., l'any 2005) i de codi lliure. Això permet que, desenvolupadors independents, modifiquin aquest sistema i que el puguin milloar. També permet, a més, que puguin crear moltissimes aplicacions o apps.

Actualment, Google ha arribat a desenvolupar fins a la versió 4 de l'Android, anomenada Ice Cream Sandwich, però pocs mòbils l'incorporen encara. La seva antecessora és Gingerbread (versió 2.3). La versió 3 o Honeycomb és exclusiva en tablets.

La millor de les roms o firmware no oficials és el CyanogenMod

CyanogenMod es un firmware no oficial disponible para más de treinta teléfonos móviles y tabletas basados en el sistema operativo de código abierto Android. Ofrece características que no se encuentran en las versiones oficiales basadas en Android suministradas por los fabricantes. CyanogenMod asegura que sus modificaciones mejoran el rendimiento y la fiabilidad frente a las versiones oficiales del software.
  
Veritablement, crec que val molt la pena assumir el petit risc que hi ha en canviar d'una rom oficial a una no oficial, perqué jo personalment he notat molt la diferència en la velocitat del mòbil. És molt adequat, sobretot, per a gent que, com jo, tenen un smartphone de baixa o mitjana gama que no acaben de ser grans màquines.

-Captura de pantalla Samsung Galaxy mini 
amb Cyanogenmod 7-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada